Actueel
     
 


Intranet login

Nog 5 dagen te gaan

Nog een paar dagen en dan is het zover, dan vertrekken we naar Tibet, op weg naar de Mount Everest. Maar voor het zover is moest er deze laatste weken nog een hoop gebeuren, vooral wat betreft de uitrusting. Alle bestelde kleding werd geleverd, voorzien van de logo’s van alle sponsors (o.a. PharmaChemie) en moest worden verdeeld onder de deelnemers. En dat was best een flinke klus, aangezien er een hoop mee moet. We houden ons warm met een trekkingsbroek, 2 lange thermo-onderbroeken (een dunne en een hele dikke), gore-tex overbroek, gamachen (die gaan over je schoenen en kuiten en houden de sneeuw buiten), een thermo-shirt met lange mouwen, dunne fleecetrui, fleece windstopper, donsjas en goretex jas, een muts en een paar dunne en dikke handschoenen!! Verder een paar stevige bergschoenen voor de acclimatisatie-trekking en kunststof schoenen om de stijgijzers aan vast te maken. En sokken: zoveel mogelijk, afhankelijk van de plek in de rugzak.
  – 20 C op de Everest...wij zijn er klaar voor!

Op de gore-tex en fleecekleding konden de logo’s allemaal gestikt worden, al moesten de naden daarna nog wel behandeld worden met Seam Seal om ze echt weer waterdicht  te maken. Voor de donsjassen was het een ander verhaal, die mogen natuurlijk niet gestikt worden.
Daarom waren 2 vrouwelijke en 4 mannelijke expeditie-leden vorige week een hele avond bezig met het opstrijken van de logo’s, en deze week nog eens een middag met het vastlijmen van alle hoekjes. De 2 dames hadden binnen 5 minuten een logo-opstrijk-produktie-straatje opgezet, de mannen keken hopeloos naar hun strijkijzer. We zullen zien hoe de capaciteiten van de mannen en vrouwen op de Mount Everest zijn verdeeld. Nu nog zorgen dat alles, tactisch ingepakt, in de rugzak past en klaarstaat voor komende zaterdag. Om 10 over 8 s’ochtends vertrekken we vanaf Schiphol en gaat het gebeuren....


Nu al een overwinning! door Erik van Stokkom
op 14/09/2005 8:01u

<B>Klik op de plus (+) om je reactie toe te voegen!</B> Klik op de plus (+) om je reactie toe te voegen!
Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions