Actueel
     
 


Intranet login

Expeditieleider René de Bos

De nu 44-jarige René de Bos heeft vanaf 1981 tot 1991 als biochemisch analist  in het Zuiderziekenhuis te Rotterdam gewerkt. Buiten zijn werk besteedde hij veel van zijn vrije tijd aan zijn grote hobby: bergbeklimmen. In zijn jeugd is de passie voor de bergen ontstaan en de bergen hebben hem tot op heden nog steeds in hun greep!

Zijn alpiene loopbaan begon  in 1981 in de “oefenrotsen” van België.
Na het klimmen in gebieden als Der Wilder Kaiser en de Dolomieten (rots), in de gemengde routes (rots en ijs) van de oost- en west-Alpen (b.v. 5x de Mont Blanc) en het maken van talloze toerski-tochten, kwam  hij  in de Himalaya terecht. In 1988 beklom hij één van de 14 bergen in de wereld hoger dan 8000 meter: de 8035 meter hoge Gasherbrum in Pakistan.

Na deze fantastische ervaring kwam hij in 1990 nogmaals in de gelegenheid om naar “Het dak van de wereld” te gaan. Maar dit keer wel in heel letterlijke zin, de Mount Everest was namelijk het doel. Op 7 oktober 1990 bereikte René de top van deze berg, 8848 meter hoog, het hoogste punt van deze aarde! Een prestatie die in kranten en op de televisie niet onvermeld bleef.

Slechts vijf maanden na deze top-beleving vertrok René wederom richting Nepal, ditmaal als expeditie-leider van de Nederlandse Makalu Expeditie 1991.
Tijdens deze expeditie werd de 7660 meter hoge Kangchungtse beklommen.

Het contact wat René na deze beklimming opgedaan heeft in Nepal is belangrijk geweest voor zijn verdere leven.
In 1992 veranderde hij namelijk van baan, maakte van zijn hobby zijn werk en werd van bio-chemisch analist in Rotterdam, full-time organisator, coördinator en begeleider van reizen naar Nepal, alwaar hij gemiddeld 6 maanden per jaar vertoefde in dienst van Summit Nepal Trekking [P]Ltd.
Door René werden, als begeleider van reizen, onder andere de toppen beklommen van Mera Peak (6500m), Thorung Ri (6200m) en Parchamo (6200m) in het kader van mini-expedities, die een aantal Nederlanders hun eerste Himalya-succes bracht. Tevens stonden grote Himalaya-overschrijdingen -zoals de traverse van Makalu basiskamp naar Everest-  op zijn programma.

De opgedane Himalaya-ervaring deed René in 1995 besluiten een eigen reisorganisatie op te starten onder de naam Snow Leopard. Deze kleine maar zeer gespecialiseerde organisatie was vanaf het eerste moment succesvol.
Als de organisator en leider nam hij in de afgelopen 6 jaar deel aan een groot aantal trekkings en expedities. Meest in het oog springende ervaring was het leiden van de Cho Oyu expeditie 1998, waarbij 7 deelnemers de top bereikten!

www.snowleopard.nl

 

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions