Actueel
     
 


Intranet login

Naam: Enrico

 

Strijd met astma: Al mijn  hele leven heb ik met astma moeten leren leven, dat was niet altijd makkelijk. Vooral in mijn puberteit. Mijn behoefte om stoer en extreem sterk te zijn was toen groot. Zomers en s winters in t-shirt rondlopen en buiten onder de kraan wassen waren mijn idealen evenals met kilos teveel rondsjouwen, zwaar werk verrichtten en extreme sporten. Maar helaas ik had astma en voelde me een kasplantje. Ik accepteerde dit niet met als gevolg dat ik boos rondliep.

Opgegroeid: Ik groeide op tussen koeien, varkens, schapen , mest en hooi en dus was het houden van allerlei dieren een grote hobby van me, dat werd ook lastig. Desondanks liet ik me niet weerhouden om dit alles wel te doen. Dus liep ik regelmatig benauwd rond, maar ik liet dit niet of nauwelijks merken.

Astma centrum: Uiteindelijk belandde ik voor een jaar in het astmacentrum HEIDEHEUVEL, want ik kon geen stap meer verzetten zonder benauwd te worden. Daar leerde ik astma hebben te accepteren, niet meer boos te worden tijdens een aanval en ermee om te gaan. Ik leerde structuur in mijn leven aan te brengen. Sindsdien heb ik mijn longen onder controle en ben ik stabiel. Ook leerde ik mijn astma uit te buiten. Was er een repetitie dan had ik steevast een aanval. Ging de nacht zuster naar bed dan kroop ik het raam uit om uit te gaan.

Opleiding en beroep: Uiteindelijk heb ik mijn VWO  in een keer gehaald zonder er voor te studeren. Ik ben biologie gaan studeren en werk nu als hovenier. Ik klim nu bomen en bergen. Geen berg te hoog en geen werk te zwaar is mijn motto , daarnaast ben ik een leerling van het leven.
Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions