Actueel
     
 


Intranet login

Ik ben Huta Broers, 40 jaar, geboren in Deventer. Ik ben getrouwd met Jop en heb twee jongens, Thijs 11 jaar en Floris 7 jaar. Samen met Jop heb ik een Cartografisch Bureau. Als cartograaf  tekenen we kaarten voor uiteenlopende opdrachtgevers, zoals de overheid, een stads-plattegronduitgever en een landelijke krant.  Het is zeer gevarieerd werk en om je eigen bureau te runnen heb je, naast een grote dosis creativiteit, heel wat managementkwaliteit nodig. Dit komt natuurlijk altijd van pas, ook bij zo’n expeditie.

Naast mijn drukke werkzaamheden wandel ik graag met of zonder hond. In de vakanties zoeken we altijd gebieden op waar we met het gezin ook lekker kunnen wandelen. Lezen, spelletjes doen met de kinderen, zwemmen, fitness en hardlopen behoren ook tot mijn vrijetijdsbesteding.

Vanaf mijn 23e heb ik last van astma met steeds toenemend gebruik van medicijnen. De laatste drie winters voordat ik in aanraking kwam met De-ice had ik elke winter longontsteking. Sinds ik ben gaan trainen voor de expeditie heb ik hier geen last meer van. Mijn medicijngebruik is gestabiliseerd en de afgelopen twee jaar ben ik niet meer ziek geweest. Mijn conditie is enorm verbeterd en ik ben 10 kg afgevallen.
Voor mij is de expeditie al geslaagd, ik was me er niet bewust van dat ik zoveel mogelijkheden in me had. Dat ik ondanks mijn ‘handicap’ de kwaliteit van mijn leven zo kon verbeteren.

Het zou fantastisch zijn als wij als groep zo’n geweldige prestatie zouden kunnen neerzetten, zodat veel meer mensen deze verhalen horen en geďnspireerd raken om meer aan beweging te doen. En je eigen mogelijkheden te (her)ontdekken.
Naast 3 keer in de week hardlopen zwem en fitness ik met een andere groep mensen die astma hebben. Als ik zie met hoeveel plezier deze mensen in beweging zijn (allemaal op hun eigen niveau) dan denk ik laten we met zijn allen achter die geraniums  vandaan komen en uitgaan van onze mogelijkheden. Dat is wat mij etreft het doel van deze expeditie en ik zou ook iedereen willen vragen ons bij deze missie te steunen met kennis, materiaal en vooral met financiële middelen.

Training/voorbereiding: Twee en een half jaar geleden is dit project van start gegaan, ik had toen een uitermate slechte conditie. Ik was wel heel enthousiast en buitengewoon gemotiveerd. Ik sportte 2 keer in de week met een sportclubje van het astmafonds. Een uur zwemmen en een uur fitness.
Daarmee was mijn conditie al iets verbeterd. Vanaf april 2003 ben ik ook gaan hardlopen. Het eerste half jaar heb ik een trainingsschema gebruikt. Ik ben van het begin af aan begonnen. De afgelopen 2,5 jaar heb ik met wisselende intensiteit gesport. Soms 1 keer in de week en soms 4 keer in de week. Als ik dan een tijdje weinig had gedaan dan merkte ik dat mijn basisconditie wel steeds beter werd. Ik kon steeds makkelijker de draad weer oppakken. De laatste maanden voor de expeditie loop ik 5 of 6 keer in de week een uur hard en ik merk steeds vaker dat ik energie overhoud en dat ik harder kan lopen.
Ik neem extra ventolin als het vochtig weer is of als ik wat meer last heb van mijn astma en als ik in de ochtend loop. Voor mij geldt dat ik tijd nodig heb om op gang te komen. Soms heb ik ruim een half uur nodig voordat ik echt lekker loop. Een extra puf ventolin wil daar nog wel eens bij helpen. Verder zorg ik ervoor dat ik mentaal zo sterk mogelijk ben. 2 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met counselen en dat helpt me om mentaal sterk te staan.

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions