Actueel
     
 


Intranet login

Naam: Jurgen Sonneborn


Leeftijd: 12-2-76
Woonplaats: Nijmegen
Relatie: ja
Beroep: Internationaal Account Manager Reed Elsevier
E-mail:
Jurgensonneborn@de-ice.nl

Astma: Met name op jonge leeftijd heb ik veel last van mijn astma gehad. Ik ben ongeveer twee jaar in Astma centrum Heideheuvel opgenomen geweest om mijn Astma onder controle te krijgen. In het centrum heb ik ' opnieuw' op een goede manier leren ademhalen daarnaast werd sporten een belangrijk onderdeel van de dag. Door het sporten leerde ik op een goede manier omgaan met mijn ademhaling waardoor ik lichamelijk in een betere conditie kwam. Na deze opname ben ik nog twee maanden in Astma centrum Davos opgenomen geweest. De laatste jaren heb ik minimale klachten en kan ik mede door voldoende beweging klachtenvrij leven.

Expeditie: Binnen het expeditie team houd ik me met name bezig met het benaderen van sponsoren en promotie van de expeditie bij kranten, televisie en radio. Met deze expeditie wil ik laten zien dat iedereen zowel mensen met en zonder astma moeten denken vanuit mogelijkheden en niet vanuit beperkingen. Mijn ervaring is dat het in veel gevallen je karakter is die uiteindelijk je mogelijkheden bepaald. Daarnaast is natuurlijk ook 'gewoon' een zeer grote uitdaging!!!

Training/voorbereiding:
Ik volg geen specifiek vast trainingsschema. Wel sport ik natuurlijk erg frequent en richt me voornamelijk op uithoudingsvermogen/ conditie. Ongeveer 1 x per maand ga ik klimmen in de hal in Nijmegen of Arnhem. Gelukkig heb ik zelf geen last van inspanningsastma meestal voel ik me beter na het sporten.
Een gemiddelde (zomer) week ziet er als volgt uit:
Zondag: hardlopen, ongeveer 12 tot 15 km
maandag: rustdag
Dinsdag: Spinnen
Woensdag: rustdag
Donderdag: hardlopen, korter +/- 1 uur maar intensief
Vrijdag: fitness centrum (gericht op conditie)
Zaterdag: hardlopen/ wandelen
In de winter heb ik meer gezwommen in plaats van hardlopen.

Momenteel gaat het erg goed met de astma. Tijdens de warmere periodes ongeveer een maand geleden kwakkelde het een beetje. Vervolgens hadden we de trainingsweek in Grindelwald wat me erg goed heeft gedaan. Ik kreeg sterk het gevoel hoe hoger we klommen en hoe meer ik buiten was hoe beter ik me voelde, belooft dus erg veel goeds voor Tibet!
Natuurlijk neem ik wel mijn voorzorgsmaatregelen zo vlak voor de expeditie door bijvoorbeeld rokerige ruimtes te mijden en nog eens goed mijn medicatie met de longarts te bespreken.

Hoe is het nu?

Na de overweldigende ontvangst op schiphol begreep ik pas goed hoeveel impact de expeditie op iedereen heeft gemaakt. Thuis kwamen de hele dag door kennissen en vrienden op de koffie.

Ook toen ik al na 2 dagen weer op kantoor kwam was er een warm welkom van mijn collega’s. Door het hele gebouw hingen aanplakbiljetten met de tekst ‘Je bent een topper’ en op mijn bureau stond een waar Mount Everest bouwwerk.

De week die daarop volgde wilde iedereen alles weten over mijn ervaringen en hoe erg het afzien was geweest. Ik heb veel verteld en foto’s laten zien. Ook weer begonnen met 2 keer per week sporten al hoewel ik ongeveer 6 kilo was afgevallen. Drie weken na mijn terugkomst verscheen ik alweer aan de start van de 15 km hardloop wedstrijd de
7 heuvelenloop in Nijmegen. Ik had die dag last van mijn astma maar ik heb hem toch uitgelopen.

Tegenwoordig is het weer terug naar de dagelijkse ‘routine’, dromen over mijn ervaringen en denken over nieuwe uitdagingen in de toekomst. Veel vrienden en collega’s vragen me nu al welke nieuwe berg ik binnenkort ga bedwingen.

Voor nu zit ik op een roze wolk (na de expeditie ontstaan) en ben ik erg benieuwd hoe dit gaat ontwikkelen.

 

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions