Actueel
     
 


Intranet login


North-Col


Met zijn 8850 meter hoogte is Mount Everest de hoogste plek op aarde. Mount Everest ligt op de grens tussen Nepal en Tibet. De lokale Tibetaanse bevolking noemt de berg ook wel “Chomolungma” wat “Moedergodin van de sneeuw” betekend.


Mount Everest heeft sinds zijn ontdekking in de 19e eeuw veel aantrekkingskracht uitgeoefend op bergbeklimmers. Vanaf 1921 zijn er pogingen ondernomen om Mount Everest te bedwingen. Het heeft tot 1953 geduurd voordat de berg voor het eerst beklommen werd door Sir Edmund Hillary en Sherpa Tenzing Norgay.

Sindsdien zijn vele mensen in hun voetsporen getreden. Inmiddels hebben meer dat 1100 mensen de top bereikt. Het is mogelijk om zowel vanuit het noorden (Tibet) als vanuit het zuiden (Nepal) Mount Everest te beklimmen.

 


Met de De-Ice expeditie willen wij de North-col van Mount Everest beklimmen. North-col ligt, zoals de naam al aangeeft ten noorden van de berg in Tibet. North-col (7000 m) werd voor het eerst ontdekt en beklommen door de legendarische klimmer George Mallory in 1921 tijdens een van de eerste expeditie in het Mount Everest gebied.

Foto's: Kiek Stam

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions