Actueel
     
 


Intranet login

25 Mensen met astma op expeditie naar North-col van de Mount Everest! De-ice is een unieke expeditie: het is de grootste Nederlandse expeditie ooit naar de Everest. Onder de deelnemers een groot aantal vrouwen, wat heel bijzonder is in de wereld van het expeditie-klimmen. En het belangrijkste; de mensen die deze uitdaging aangaan hebben 1 ding gemeen: ze hebben allen astma.

"We zien vaak om ons heen dat mensen met astma zichzelf beperkingen opleggen terwijl zij zeer goed in staat zijn tot grote prestaties. Dit heeft grote gevolgen voor henzelf en hun directe sociale omgeving. Wij willen met deze expeditie laten zien waartoe we allemaal in staat zijn als we uitgaan van onze mogelijkheden in plaats van onze beperkingen”.

Op deze website vind u de geschiedenis van De-ice, onze trainingen en voorbereidingen. En natuurlijk het succes, op 13 september 2005 stonden 4 deelnemers op de Noord-Col van Mount Everest!


 

Het fotoboek van De-ice 2005
Prijs: € 14,95 Bestel hier uw fotoboek


 Van dag-tot-dag expeditieverslag

Dag 35/36 
Dag 32 
Dag 31 - Tingri 
Dag 30 - "wall of fame"
Dag 29
Dag 28
Dag 27
Dag 26
Dag 25
Dag 24
Dag 23
Dag 22
Dag 21 : Vicks basecamp
Dag 20
Dag 19
Dag 18
Dag 17
Dag 16
Dag 15
Dag 14
Dag 13
Dag 12
Dag 11
Dag 10
Dag 9
Dag 8
Dag 7 : reisdag
Dag 6
Dag 5
Dag 4
Dag 3
Dag 1 en 2
Nog 3 dagen te gaan
Nog 5 dagen te gaan

a


Bezoek de astma altijd anders avond bij jou in de buurt! AstraZeneca organiseert deze avond in samenwerking met het Astma Fonds, De-Ice, schrijver Marinus Knoope en de patiëntenverenigingen VbbA/LCP en VND.
Hoe ga jij om met beperkingen door jouw astma? Waar ligt jouw grens? En hoe beleef jij deze beperkingen? Op deze avonden willen we je meer inzichten geven hoe je op een positieve wijze om kunt gaan met je beperkingen. Je bent namelijk vaak tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt! Meer info.


De-ice verrast De Luchtballon op laatste dag kamp met aanzet tot klimwand

Wij waren zeer onder de indruk omtrent de wijze waarop de vrijwilligers van De Luchtballon omgingen met de kinderen en hun beperking. De discipline maar ook het spontane,de omgangsnormen en het vakantieplezier.

“Jammer dat er vroeger geen De Luchtballon was” zei Masja van De-ice “Dan had ik er super graag naar toe gegaan”
“Dan kom je volgend jaar toch als leiding” pareerde een pientere jeugdige deelnemer aan de kampen deze opmerking

Ervaringen delen, uitdagingen bespreken, samen eten en samen kijken naar de beelden van een onvergetelijke tocht die wij maakten naar de Mount Everest.

Met als klap op de vuurpijl het overhandigen van een cheque voor het bouwen van een klimwand op het terrein van De Luchtballon. Heel toepasselijk nietwaar...

Uit handen van Frank Rempe van De-ice mocht André Wiltschut, directeur van De Luchtballon een cheque van € 20.000 in ontvangst nemen.
(Lees meer & fotos...)Nu te bestellen !

Na de succesvolle premiere en uitzendingen op TV is er nu ook de documentaire op DVD uitgebracht door De-ice. In ‘Lucht’ vertellen deelnemers over hun avonturen.
(Bestel hier uw DVD 'Lucht')


Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions