Actueel
     
 


Intranet login

Naam: Frans Pladdet

Leeftijd: 46 jaar (1958)

Thuis
Geboren en getogen in Zeeuwsch Vlaanderen, nu woonachtig in Voorburg; getrouwd met Martie (1958), twee kinderen: Anne (1990) en Mathijs (1992).

Beroep
Landbouwkundig ingenieur, sinds mijn afstuderen werkzaam geweest in de tuinbouwsector (bloemen en planten; groenten en fruit) op de gebieden kwaliteitszorg en voedselveiligheid.

Astma
In mijn jeugd heb ik veel last gehad van astma. Ik ben hierdoor bijna een jaar niet naar school geweest. Toen ik negen was ben ik op advies van mijn huisarts gaan zwemmen en na enkele maanden was mijn astma redelijk stabiel en kon ik weer normaal naar school. Sinds die tijd heb ik zo nu en dan nog last van astma, vooral als ik in een stoffige of rokerige omgeving ben geweest.

Hobby's
Ik ben graag sportief bezig. Het zwemmen beviel mij zo goed dat ik aan wedstrijd zwemmen ben gaan doen, vooral langebaanwedstrijden. Ik heb daar geleerd om te 'dieselen’, niet te snel beginnen en een tempo over de hele wedstrijd volhouden. Tijdens mijn studie heb ik de bergen ontdekt. Mijn eerste grote tocht was een vierdaagse tocht in de Grand Canyon. Daarna ben ik met mijn gezin nog heel wat keren terug in de bergen geweest om daar vooral wandelingen te maken en van de uitzichten te genieten. Verder hou ik erg van muziek, vooral jazzmuziek. Ik ben sinds jaren een trouwe bezoeker van North Sea Jazz.

Trainingen
Naast de algemene trainingen binnen de expeditie train ik elke week twee tot drie keer bij sportschool Exercise in Voorburg. Daarnaast zwem en wandel ik regelmatig. Sinds ik dit doe heb ik veel minder last van astma. Afgelopen zomer hebben we als gezin deelgenomen aan een bergsportkamp in de Italiaanse alpen. Veel gelopen in de bergen en voor mij zaten er nog twee beklimmingen in tot bijna 3600 meter.

Expeditie
Ik heb er altijd van gedroomd om nog een keer naar de Himalaya te gaan. Toen ik twee jaar geleden de oproep las om aan deze expeditie deel te nemen heb ik me meteen aangemeld. Ook het motto van de expeditie spreekt mij erg aan: laten zien wat je allemaal kunt als je in beweging komt en uitgaat van mogelijkheden. Ik heb zelf als kind ervaren wat dit voor iemand met astma kan betekenen. Vanaf het begin heb ik mij erg ingezet om deze expeditie te laten slagen ik ben blij dat mijn gezin me hierin erg steunt. Ik hoop dat we in oktober allemaal op de Noordcol van de Mount Everest zullen staan.

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions