Actueel
     
 


Intranet login


Voorwoord René de Bos

Ik voel me een bevoorrecht mens, want van de afgelopen 15 jaar heb ik in totaal zo'n 6 jaar doorgebracht in het boeiende en mysterieuze Himalayagebergte. De kennismaking met de Himalaya begon in 1988 in Pakistan met de beklimming van de 8035 meter hoge Gasherbrum. Deze expeditie vormde de aanleiding tot deelname aan een door Fransen georganiseerde expeditie naar de Mount Everest in Nepal.

Op 7 oktober 1990 stond ik op de top van de hoogste berg van de wereld, hetgeen mij uiteindelijk de titel 'Eerste Nederlandse Everest beklimmer' opleverde. Natuurlijk was de beklimming van de Mount Everest een geweldige geweldig ervaring,maar de kennismaking met het bijzondere Hindoe-koninkrijk Nepal was zeker zo belangrijk.

De kennismaking leidde tot een enorme verschuiving in mijn leven: van biochemisch
researchanalist werd ik organisator van reizen naar de Himalaya en naar Nepal in het bijzonder. Vele expedities en trektochten met beklimming(en) volgden en ik hoop dat er aan deze periode in mijn 'klim-carrière' voorlopig geen einde komt!
De voorboden zijn goed, er liggen mooie plannen in het verschiet! Als ik  vooruit kijk naar 2005, dan kan ik met enige trots zeggen dat ik aan de organisatorische basis sta van een zeer bijzonder expeditie:

Dutch Expedition - Inspired by Climbing Everest 2005

Het zullen boeiende voorbereidingsjaren worden tot .... september 2005, de
dag dat de expeditie vanaf Schiphol vertrekt naar Nepal. De voorbereiding
zal veel langer duren dan de uiteindelijke tocht door Tibet. 

Ik heb geen seconde geaarzeld toen Erwin Sengers , initiatiefnemer van de expeditie, mij vroeg of ik  mijn ervaring en expertise voor deze bijzondere expeditie wilde inzetten die  bestaat uit mensen met astma: hier kon ik volmondig ja op zeggen Hoogtepunt van de reis wordt de North-col van de Mount Everest op 7000 meter! hoogte. Een bewijs voor het feit dat er een uiterst serieuze groep deelnemers is ontstaan die in twee jaar tijd willen toewerken naar een fantastisch doel en die zich nu al op vele taken willen storten, waaronder het zich inzetten voor Nederlandse en Nepalese kinderen met astma.


René de Bos
Augustus 2003

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions