Actueel
     
 


Intranet login

MasjaKruse@de-ice.nl

Naam: Masja Kruse
Geboren: op 6 juli 1970 in Leeuwarden
Opgegroeid: In Friesland en Groningen, een echte Noorderling dus.
Hoe komt een Noordeling in de bergen terecht: Mijn liefde voor de bergen heb ik te danken aan mijn ouders. Mijn vader houdt namelijk van uitzicht! Samen met mijn zusje Janneke en mijn ouders Mimi en Rein ging ik dan ook elk jaar op vakantie naar de bergen. Of het nu Zwitserse, Italiaanse, Oostenrijkse of Franse Alpen waren, Franse of Spaanse PyreneeŽn, overal moest worden gewandeld. Na het avondeten werden Janneke en ik uit afwassen gestuurd, onder het mom van: dan leren jullie leuk andere kinderen kennen. Dat was het moment dat mijn vader de kaart uitspreidde over de kampeertafel die hij vervolgens de rest van de avond zat te bestuderen. Met als resultaat dat we de volgende dag weer een enorm leuke route gingen lopen, liefst naar een hut en met onderweg een beetje sneeuw.

Astma: Wandelen in de bergen ging me altijd prima af. Thuis was dat anders. Een paar keer per jaar benauwd, hoesten en een luchtweginfectie. Vooral als ik uit logeren was geweest bij mijn neefjes, of als ik me enorm verheugde (en dus druk maakte) voor de jaarlijkse sportdag op school. Pas vrij laat kwam de diagnose astma, en ging ik medicijnen gebruiken. In mijn puberteit over mijn astma heen gegroeid, later kwam het in heftigere vorm weer terug. Nu ken ik mijn lichaam goed, ik herken en luister naar de signalen die mijn lichaam me geeft.
Medicijngebruik: is een soort 2e natuur voor me geworden. Ze liggen altijd op dezelfde plek en ik vergeet ze zelden. Ook omdat ik weet dat therapietrouw zo belangrijk is. Heerlijk toen vorig jaar, tijdens mijn eerste trainingsweekend met de expeditiegroep, niemand op of om keek toen ik inhaleerde.

Werk: ik heb een drukke baan als manager Zorgdiensten bij Agis Zorgverzekeringen. Laatst vroeg een collega aan me of dat niet zwaar was; astma hebben en een drukke baan. Soms is dat inderdaad zo. Maar Agis is gelukkig een bedrijf dat bewegen en gezondheid belangrijk vindt, zowel voor verzekerden als voor de medewerkers. Ik kan gerust op tijd naar huis om te gaan sporten en aan mijn conditie te werken. Wat ik erg leuk vind is dat Agis zelfs ook de expeditie sponsort.

De-ice: heeft mij heel veel positiefs opgeleverd, op meerdere gebieden! Door gericht te bewegen voel ik me fitter en is mijn (long)conditie duidelijk verbeterd. Als ik het benauwd heb herstel ik sneller. En de vele bijzondere en enthousiaste reacties maken duidelijk dat we een voorbeeld zijn voor andere mensen, met en zonder astma. En dat is een geweldig gevoel!

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions