Actueel
     
 


Intranet login

Naam: Lenna Schouten

Leeftijd: 24 jaar

Studie: Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU

Thuis: opgegroeid in Leiden, waar mijn ouders en vriend nog steeds wonen. Ik woon nu alweer zes jaar in Utrecht.

Hobby痴: bergsport, zeilen/ zeeverkennen en een passie voor dans

Astma: Al m地 hele leven. Vooral in de pubertijd en het begin van m地 studententijd was dat geen feest. Want wat doe je als je graag met vrienden naar een feest wil gaan, maar zeker weet dat je ziek wordt van de rook? Of als je huisgenoten hardnekkig blijven roken in de woonkamer?

Training: Ik heb me de afgelopen jaren, samen met mijn vriend Jochem, gestort op het alpinisme: C1, C2, klimcursus, zelfstandige touren. Daarnaast train ik in studentensportcentrum Olympos in Utrecht op conditie en kracht en loop ik drie keer in de week hard.

Expeditie:Februari 2004 had ik de mazzel om door de laatste selectie te komen. Ik was op zoek naar een avontuur voor na mijn afstuderen en toen kwam de oproep in het tijdschrift van het Astmafonds langs. Ik zie de expeditie als een kroon op mijn ontwikkeling en mijn strijd met astma en bijbehorende grenzen. Bovendien vind ik het een machtige ervaring om met zo地 groep mensen zo地 organisatie op te tuigen en zo地 prestatie naar te zetten. Ik ga er helemaal voor!

Hoe gaat het ermee?

Zoals ik voor de expeditie al vermoedde, heeft de reis veel impact. Ik heb genoten van deze intense belevenis, van het eenvoudige maar harde fysieke leven op hoogte, van het ruige landschap en de leegte. Ik ben geraakt door de Nepalese en Tibetaanse manier van leven, de mystiek, de gemeenschapszin, het ongestructureerde, de eeuwige lach en opgewekte vriendelijkheid. Ik heb mezelf volledig kunnen geven en dat voelde fantastisch.

Terug in Nederland heb ik veel meer last van heimwee dan ik tijdens de reis had. Ik wil het gevoel van de reis niet loslaten, maar tegelijkertijd lukt het me daardoor moeilijk om de dagelijkse dingen weer op te pakken. Ik ben samen met mijn vriend nu plannen aan het maken om voor langere tijd naar Nepal en Tibet te reizen, daar een tijdje te werken en natuurlijk ook weer een mooie beklimming te maken.

De expeditie, de klim naar Noordcol en het reizen hebben me een rotsvast vertrouwen gegeven in mijn eigen kracht en dat geeft een enorm gevoel van vrijheid. Dat besef laat ik niet meer los. En daarnaast heb ik me voorgenomen om, net als daar, flink te blijven relativeren, veel te blijven lachen en zingen en die 双pen mindedness te behouden.

 

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions