Actueel
     
 


Intranet login

Naam:
Ineke Bosman

Leeftijd:
43 jaar

Geboorteplaats:
Voorburg

Hobby:
Muziek, speel tenor saxofoon en klarinet in een drumfanfare en dansorkest
Sport
Lezen

Beroep:
Medisch analiste en zoals mijn collega’s zeggen: opperhoofd van het lab

Astma:
Vanaf mijn geboorte. Ik weet niet beter dan dat ik altijd medicijnen heb gebruikt. Er wordt mij wel eens gevraagd of ik het erg vind astma te hebben. Natuurlijk ben je liever helemaal gezond. Vroeger baalde ik vaak omdat ik als er wat leuks te doen was weer ziek op bed lag. Tegenwoordig gaat het goed en die paar pufjes op een dag is zo’n tweede natuur geworden dat ervaar ik niet als vervelend.
En nu heb ik ook nog eens voordeel van mijn astma, ik ga de Everest op met een groep leuke en gezellige mensen. Wat wil een mens nog meer!

Training;
IK train zo’n 3 a 4 keer per week. Cardiotraining, krachttraining en hardlopen. Daarnaast wandel ik regelmatig.

Expeditie:
Voor mij een enorme uitdaging. Iets wat ik nooit gedacht had te zullen doen. Er stonden wel een aantal uitdagingen op mijn lijstje, zoals parachutespringen, de Vierdaagse, Roparun (fietsen) en ooit nog eens de marathon van New York lopen (alleen de marathon nog niet uitgevoerd). Maar aan een expeditie meedoen is eigenlijk nooit in mij opgekomen. Totdat mijn longarts vroeg of ik mee wilde doen aan de selectie om de Nordcol van de Mount Everest te beklimmen. Daar heb ik niet lang over hoeven nadenken. Dit is wel de ultieme uitdaging, daar valt de rest bij in het niet, ook al waren de andere items op dat moment ook een uitdaging.
Daar komt nog eens bij dat we ook een voorbeeld willen zijn voor kinderen met astma. Daar ga ik voor. Mij werd vroeger niet verteld dat je door sport je veel beter kon gaan voelen, daar ben ik pas veel later achter gekomen. Zonde. Je kunt veel meer dan je denkt!

 

 

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions