Actueel
     
 


Intranet login

Naam en studie: Ik ben Marleen, 22 jaar, en ik studeer Biomedische Wetenschappen in Leiden.

Hobby's: Naast mijn studie hou ik me al enkele jaren bezig met wedstrijddansen (stijldansen), muziek (saxofoon) en nu ook De-ice.

Groepsgevoel: Vol enthousiasme ben ik twee jaar geleden met deze groep aan dit project begonnen, en nu nog steeds (misschien zelfs nog wel enthousiaster) zetten we ons in om deze expeditie te laten slagen. Voor mij is dit een uniek en ook zeer leerzaam project, je krijgt namelijk ineens met veel meer dingen te maken dan je normaal in je dagelijks leven had. Het proces hoe zo'n team zich vormt, hoe zo'n expeditie georganiseerd wordt, hoe je sponsoring moet regelen. En vooral dat je alles met elkaar doet, er voor elkaar bent, en op elkaar kunt bouwen.

Voorbeeld: Ik wil graag iets voor andere mensen betekenen, laten zien dat het hebben van astma geen beperking hoeft te zijn. Zo heb ik zelf ook altijd in het leven gestaan, maar jammer genoeg zijn er nog veel mensen die dat niet zien.

Training/voorbereiding: Ik doe nu al 2 jaar aan wedstrijddansen (latijns-amerikaans) en het trainen
daarvoor gaat prima, omdat er dansscholen zijn die (in ieder geval tijdens trainingstijden) rookvrij zijn. Meestal bouwen de training op met een rustige warming-up, dan het oefenen van pasjes en technieken, en daarna het dansen met een opbouwend tempo!
Voor De-ice ben ik ook gaan hardlopen en wat krachttraining gaan doen, en ik merk dat ook dat het beste gaat met een rustige opbouw. Als ik twee weken niet heb kunnen hardlopen, moet ik daarna niet ineens een uur gaan, maar het gewoon weer rustig opbouwen. De trainingsschema's die we in het begin gehad hebben, voor een goede opbouw, hebben daar zeker aan bijgedragen.

De afgelopen twee maanden verbleef ik voor mijn studie in Gambia (Afrika). Omdat net het regenseizoen begonnen was, was het er erg warm en vochtig, en dat merk je ook in je astma. Mijn astma is wel stabiel doordat ik wat extra van mijn dagelijkse medicijnen gebruik, maar ik moet wel uitkijken met zware activiteiten. Hardlopen is bijvoorbeeld erg moeilijk vol te houden, daarom hou ik het hier maar gewoon bij wandelen. En dat is al zwaar genoeg in de hitte!

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions