Actueel
     
 


Intranet login

Naam: Rik Jan Hondebrink
Leeftijd: 24 (okt 1980)
Woonplaats: Utrecht/Almelo

Studeert: Ik ben student Fysiotherapie in Utrecht en hoop binnenkort deze opleiding af te ronden (feb-mrt 2005) Ik woon dus op kamers in Utrecht maar kom oorspronkelijk uit het oosten van het land; Almelo.

Astma: Ik heb sinds mijn geboorte Astma, en dat heeft mij in mijn jeugdjaren behoorlijk parten gespeeld (de laatste jaren is het behoorlijk stabiel). Dit heeft voor mij ook voordelen gehad; ik ging door mijn astma veel naar de Alpen in Oostenrijk omdat de gezonde lucht mij daar ontzettend goed deed. Hierdoor kwam ik al vroeg met de bergsport in aanraking.

Eerste huttentrektocht: Op mijn zesde liep ik met een klein rugzakje op naar boven voor mijn eerste huttentrektocht. Deze tocht bestond uit twee overnachtingen op ‘hoogte’ en sindsdien ben ik besmet met het bergsportvirus. In die hutten hoor en lees je ontzettend spannende verhalen over klimtochten en expedities. De volgende stap was dus klimmen. Ik heb op mijn 14e een gevorderden klimcursus gedaan, en in de jaren daarna vele klimmeters gemaakt in de Duitse klimgebieden en de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen. Op mijn 15e heb ik een cursus rots en ijs in Oostenrijk gedaan. Ook lees je ontzettend veel boeken van al die mensen die al van die fantastische expedities gemaakt hebben. Nepal, Tibet, Zuid-Amerika, Noordpool, Kazachstan, Afghanistan, Nieuw-Zeeland, je kunt het zo gek niet verzinnen of er zijn expedities geweest.

Veel bewegen..en op expeditie: Voor mij was er vroeger dus maar 1 droom: ooit meegaan met een expeditie. Maar…. Ik had astma dus dat zal wel onmogelijk zijn. Tot dit initiatief kwam. Ik bedacht mij dan ook geen moment en heb mij opgegeven. Het is toch fantastisch als je andere mensen kunt motiveren om meer te bewegen, vooral mensen met astma. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat sport en beweging erg goed is voor mensen met astma. Ik heb altijd erg veel gesport: schaatsen, wielrennen, hardlopen etc. Met een goede conditie kun je veel meer met je lichaam. Dus niet denken aan je beperkingen, maar uitgaan van je mogelijkheden!!! Zorgt u nu alstublieft dat dit voor ons en al die andere mensen met astma een mogelijkheid wordt en help mij en mijn teamleden om deze droom waar te maken! Steun daarom onze expeditie en tegelijkertijd de maatschappij! Sponsor ons!!!

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions