Actueel
     
 


Intranet login

Naam: Rob van der Meij

Thuis: Hoi, ik ben 44 jaar en woon in Warmond, de parel van Zuid Holland. Ik ben al jaren gelukkig getrouwd met Jolande en ben trots op mijn kinderen Niels van 15 en Kim en Kelly van 12 jaar. Mijn enige hoogte-ervaring is 10 meter hoog op de ladder bij het schilderen van mijn huis.

Uitdaging: Al enige tijd was ik op zoek naar een uitdaging, het zal wel met de leeftijd te maken hebben. Het artikel in Contrastma kwam voor mij dan ook op een perfect moment en de tocht naar de Mount Everest past prima in mijn uitdaging.

Astma en voorbeeldrol: Helemaal fantastisch is het dan ook dat ik hiermee een voorbeeld kan zijn voor andere mensen met astma. Mijn persoonlijke ervaring is dan ook ik dat je juist door veel te sporten je astma prima te lijf kunt gaan. Een veelgehoorde reactie bij het bekend maken van mijn plannen was dan ook; he, jij astma, hoe kan dat nou want jij bent altijd aan het sporten!!!

Bewegen: Dus dat is echt een advies dat iedereen met longproblemen ter harte moet nemen; sporten, sporten en nog eens sporten.

Teamwork: Het leuke van deze expeditie is ook het gegeven dat we met zín allen de expeditie op poten zetten. Ieder levert zijn eigen bijdrage. Het groepsgevoel zie je dan ook groeien. Het is wonderlijk om te ervaren hoe een samenraapsel van 30 zeer verschillende personen vanuit heel Nederland langzaam maar zeker een hechte groep wordt. Het halen van de Noordcol is natuurlijk het doel maar de tocht naar de berg zelf is ook iets wat mij enorm aanspreekt.  Vijf weken wandelen in Tibet, wie wil dat nu niet!

Ik zie er erg naar uit, volgende maand gaan we! Ik ben er klaar voor.  Het is in ieder geval al kicken om te zeggen dat we dit jaar gaan in plaats van over 2 jaar of volgend jaar, want zo lang zijn we er al mee bezig. Ik ben benieuwd wat we tegen gaan komen, hoe zwaar zal het zijn?. Hoe zal het gaan 5 weken zonder gezin, familie en vrienden? Hoe zal het gaan in de groep, het is natuurlijk heel iets anders dan een weekendje Ardennen.

Hoe dan ook, de hele voorbereiding heeft mij al heel veel plezier  en bijzondere ervaringen opgeleverd. Ook de vele leuke reacties vanuit mijn vrienden/familiekring maken mij nog enthousiaster om van start te gaan. Tel daarbij de steun van mijn vrouw en kinderen daar nog eens bij op en je kan je dan voorstellen dat ik zoiets heb van : kom, we gaan pakken want we gaan.

Training/voorbereiding: Mijn training bestaat uit een aantal onderdelen. Ik ga 1, en soms 2, avonden in de week naar de sportschool. Een uur bodypump zit er dan bij. Hiermee verbeter ik alle spieren van mijn lichaam. ik heb dan ook zeker het gevoel dat ik er sterker door geworden ben en dat mijn lichaam meer kan hebben. Daarna ga ik een uur spinning doen. Ook goed voor mijn beenspieren, die straks toch veel te doen krijgen, maar ook prima voor de algehele conditie.
 
In het weekend plan ik meestal nog een lange wandeling. Rugzak op met 12, 13 kilo inhoud en dan een tocht van 2 tot 3 uur. Komt het zo uit tennis ik nog eens met mijn zoon en na het tennis dan nog even hardlopen. Afstand dan een kilometer of 6.
 
Belangrijk bij mij, om geen last te krijgen van astma, is een goede warming up. Voordat ik de inspanning ga leveren, de warming up volgen, mijn ademhaling weer tot rust laten komen en dan aan de slag. Werkt prima en zo kan ik zonder beperkingen heerlijk sporten.
Door 1 pufje seretide per dag en lekker regelmatig sporten, ben ik nergens beperkt in. Ik kan alles doen wat ik wil en doe conditioneel zeker niets voor anderen onder.

Nabeschouwing

Veel mensen vroegen aan mij of ik het niet vervelend vond om weer aan het werk te gaan. Nee, dat vond ik niet. Ik kan met zo'n intens tevreden gevoel terugkijken op de expeditie, dat ik het niet erg vond weer te gaan beginnen. Het is ook heerlijk om gewoon je belevenissen te kunnen vertellen. Ook de thuiskomst en het weerzien met familie was fantastisch. Het gaf me ook rijk gevoel om zeker op dat moment te ervaren wat je hebt en hoe gelukkig je bent. Ook dat is een bijkomende bijzondere ervaring verbonden met de expeditie. Verrast ben ik ook door alle reacties van bekenden en onbekenden, dat maakt de deelname aan en de prestatie geleverd tijdens de expeditie alleen nog maar specialer. Ik wil mensen dan ook meegeven: krijg je zo'n kans? doe mee aan die uitdaging, je zal er nooit spijt van krijgen en de bijzondere ervaring draag je je leven lang mee!!

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions