Actueel
     
 


Intranet login

Op weg naar de Mount Everest

Om de onderlinge band te versterken en tegelijkertijd aan hun conditie te werken, hebben de deelnemers aan een expeditie naar de noordcol van de Mount Everest afgelopen weekend twee trainingsdagen op Texel belegd. Het uitstapje was georganiseerd door Els de Jager uit Den Hoorn, lid van de werkgroep die de trainingen verzorgt en zelf ้้n van de dertig bergbeklimmers die volgend najaar proberen te bewijzen dat het ook met astma mogelijk is hun sport op het hoogst mogelijke niveau te beoefenen.

Om hun fysieke weerbaarheid te vergroten, worden ze geacht zelfstandig hard te trainen. Els de Jager trekt gemiddeld vijf keer per week haar loopschoenen aan om een stuk te draven en doet bovendien geregeld aan callanetics. Daarnaast komt de groep eens in de paar weken bij elkaar. De vorige keer, een paar weken geleden, werd een dag lang door de Drunense Duinen gewandeld. 'Op het kompas. Dat is belangrijk om te kunnen in de bergen, vooral als het mistig wordt en je je niet meer kunt ori๋nteren', vertelt De Jager.

Onlangs werd een trainingsdag gehouden op de Media Academie in Hilversum. Om zichzelf te leren presenteren, onderwierpen de bergbeklimmers zich aan de wijze lessen van oud-televisiepresentator Judith Bosch. Bovendien werden ze onderwezen in het werven van sponsors. De expeditie, die wordt begeleid door tien artsen, trainers en andere begeleiders, kost circa EUR450.000,-. Zo'n EUR120.000,- moet worden opgebracht door bedrijven. Ongeveer EUR100.000,- komt volgens planning binnen dankzij de inspanningen van prominenten. Als ambassadeur zijn inmiddels Erica Terpstra, Hans Breukhoven, Relus ter Beek en Judith Bosch geworven. Ook oud-wielrenner Gerrie Knetemann had zijn medewerking toegezegd, maar hij overleed juist op de dag dat Terpstra toezegde mee te doen. De deelnemers betalen een eigen bijdrage van EUR2500,- en brengen daarnaast 'sponsorpakketten' aan de man. Wie het goedkoopste, van EUR25,-, afneemt, krijgt in ruil een speciaal ontworpen T-shirt. Voor het duurste, van EUR400,-, beleeft de gulle gever een compleet verzorgde gala-avond. 'De deelnemers moeten even een drempel over, voor ze het aandurven op zoek te gaan naar sponsors. Maar het leuke is dat de mensen van wie je het het minst verwacht, al heel succesvol zijn', vertelt Dave Brill, voorzitter van De-ice, de stichting die de expeditie organiseert. Om de organisatie mogelijk te maken, heeft de stichting de deelnemersgroep opgedeeld in verschillende werkgroepen, die allemaal een ander deel van de werkzaamheden voor hun rekening nemen.

Als lid van de werkgroep trainingen en materialen organiseerde De Jager het wandelweekend op Texel. Zaterdag werd door de Dennen en de duinen van 't Horntje naar De Cocksdorp gelopen, de dag erop ging de tocht langs de oostkant van het eiland terug naar de veerhaven. In de sportschool maakten de deelnemers een tussenstop om te spinbiken en relaxte stressoefeningen te doen. Het weekend werd meebetaald door vier Texelse bedrijven: veerdienst Teso, restaurant De Worsteltent, hotel Molenbos en Sportschool Texel.

Texelse Courant, 9 november 2004

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions