Actueel
     
 


Intranet login

Ze kunnen klimmen: de De-ice expeditie-leden hebben het bewezen: ze zijn klaar voor de Mount Everest. De 24 uur die waren uitgetrokken, om de totale hoogte van de Everest op de Groningse klimtoren te klimmen, hadden zij helemaal niet nodig. Na 16 uur was het gepiept en hadden ze 8850 meter geklommen.

Maar ook publicitair was de sponsorklim een succes: 4 minuten zendtijd over De-ice in Hart van Nederland van SBS 6. Zien? Klik hier…
Ook was een 10 minuten durende reportage te zien bij Drents Diep van TV Drente. Een prachtige inhoudelijke reportage die u hier kunt bekijken. Klik hier…
Maar ook het Dagblad van het Noorden en het AD hadden De-ice in hun krant.

Relus ter Beek, commissaris van de Koningin in Drente, gaf met zijn kleinzoon Steijn het startschot voor de klim. Ter Beek legde een duidelijke relatie met het De-ice motto en kinderen. De persoonlijke motivatie van veel deelnemers is om hun kinderen, die veelal ook astma hebben, te laten zien dat je nog best veel kunt als je uitgaat van je mogelijkheden. We zijn blij dat er veel aandacht is voor ‘astma en bewegen’ en ‘uitgaan van je mogelijkheden’.

 

En financieel zijn we er ook niet slechter van geworden: 17.000 euro heeft de sponsorklim opgeleverd. Enno Bregman, organisator van de sponsorklim, is er trots op. Vrienden van De-ice die zich per meter lieten sponsoren, bedrijven uit het Noorden, maar vooral de provincie Drente hebben sponsoring toegezegd. Allen: ontzettend bedankt!

Op de Noordcol piepen we beslist anders dan op zeeniveau: En omdat te onderzoeken heeft Tineke Renkema, de De-ice longarts, tussen het klimmen door iedereen onderworpen aan een laatste longfunctie onderzoek op zeeniveau. Deze gegevens zijn vastgelegd en worden later vergeleken met de resultaten van het longfunctieonderzoek op grote hoogte. Tijdens de expeditie houden de deelnemers een eigen logboek bij. Hierin leggen zij vast hoe zij zich voelen en of zij bijvoorbeeld benauwdheidsklachten hebben. Ook worden per dag gegevens als luchtvochtigheid, temperatuur en luchtdruk bijgehouden. Samen worden al deze gegevens geanalyseerd en zo hopen we meer te leren over astma op hoogte.

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions