Actueel
     
 


Intranet login

Trainen op Walcheren: Wind, water en wijze woorden van Kiek Stam

Kiek Stam (foto) bereikte vorig jaar, op bijna 60-jarige leeftijd, via de moeilijke route via de Noordcol de top van de Mount Everest. Een bijzonder prestatie. En daar blijft het niet bij. Kiek hoopt nog dit jaar alle Seven Summits te hebben beklommen. Dat zijn de 7 hoogste bergen op ieder continent. Zijn credo: klimmen doe je met je hoofd. Kiek heeft veel ervaring en kent de Noord Col van dichtbij. De De-icers waren dan ook erg blij dat hij tijdens het trainingsweekend van 12 en 13 maart op Walcheren met ons mee wilde lopen en ons alles wilde vertellen over de Noord col. Dolenthousiast en met een gevoel van ‘liever morgen naar de Everest vertrekken dan pas 17 sept.’ kroop iedereen ‘s avonds in zijn stapelbed.

Het weekend begon zaterdagochtend met een fantastisch bericht: Vicks gaat De-ice sponsoren. We verlieten het treinstation van Middelburg dan ook met een blauwe fleecemuts op ons hoofd met daarop het logo van Vicks.


Het eerste doel was Veere, waar de meeste van ons kennis maakte met een Zeeuwse specialiteit: de bolus. Hierna ging de tocht verder naar Vrouwenpolder. Het laatste stuk naar Domburg ging over het strand bij hoogwater, wat sommigen natte voeten opleverde. De voorspelde winterse buien bleven uit, maar het waaide zo koud en hard dat de Vicks mutsen diep over de oren werden getrokken. In Domburg overnachtten we in een kasteel uit 1277, waarin nu een jeugdherberg is gevestigd. Kiek Stam vertelde ons daar de hele avond over de Noordcol en wat ons daar allemaal te wachten staat. Zijn conclusie: de Noordcol is voor iedereen met een goede conditie haalbaar, mits je jezelf goed in de hand hebt. Dit betekent veel drinken (en eten) en vooral in je eigen tempo naar boven gaan.


Na een goede nacht slapen in het stapelbed vertrokken we zondag richting Vlissingen. Het pad ging door de duinen (o.a. over de hoogste duin in Nederland) en over het strand. Het was goed te merken dat de conditie van de De-icers al aardig op peil begint te komen. In twee dagen zo'n 50 kilometer in een hoog tempo lopen, met meestal tegenwind en met een goed gevulde rugzak, leverde nauwelijks problemen meer op. En met een rumoerig biertje namen we in de stationsrestauratie van Vlissingen weer voor een paar weken afscheid van elkaar.

Zie ook de foto impressie.
Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions