Actueel
     
 


Intranet login

De-ice expeditie op Noord Col Mount Everest!

3 De-ice expeditie-kanjers Jeroen van der Meulen, Ernst te Velthuis en Martijn Pijnappels stonden, samen met kliminstructeur Frank Rempe, gisteren 13 oktober om 12.45 op de Noord Col van de Mount Everest (7066 meter).

Voor deze 3 expeditieleden met astma een prestatie van formaat. De omstandigheden waren zeer zwaar. Het waaide bijzonder hard op de Mount Everest en daarmee is het er erg koud. 2 Stappen omhoog, 10 keer uithijgen. Het beschermen van de longen tegen het inademen van deze extreem koude lucht was dan ook noodzakelijk. Daarnaast bevat de route naar de Noord Col een aantal klimtechnisch lastige passages, die zij in klimgordel met pickel, onherkenbaar dik ingepakt, te lijf gingen.

Uitgeput kwamen Martijn, Jeroen, Ernst en Frank s'avonds aan in het (A)dvanced (B)ase (C)amp. Alle training van de afgelopen 2 jaar, samen met de mentale veerkracht en natuurlijk het uitgaan van het De-ice motto, uitgaan van je mogelijkheden en niet van je beperkingen, hebben voor deze geslaagde toppoging gezorgd. Maar de hele expeditiegroep heeft zijn grenzen moeten verleggen, ieder op zijn eigen niveau. Het hoogst geklommen vrouwelijk expeditielid is Masja Kruse. Zij is vlak onder de top gestrand op een hoogte van 6850 meter. Het afgesproken omdraaitijdstip was daar, en doorgaan zou een veilige terugkeer misschien in de weg staan.

15 Oktober gaat De-ice in 2 etappes terug naar het Mount Everest basiskamp waarna zij via de Friendship Highway van Tibet naar Nepal reizen. Op 22 oktober komt de De-ice expeditie onder auspiciŽn van het Astmafonds en de NKBV (Nederlands Klim en Bergsport Vereniging) om 10.15 hopelijk weer heelhuids op Schiphol aan. Om 11.30 is daar vervolgens een persconferentie.

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions