Actueel
     
 


Intranet login


Foto's Arie Kievit

 

DE-ICE verrast De Luchtballon op laatste dag kamp met aanzet tot klimwand
(Persbericht De Luchtballon, 11-08-2006

“Op de Mount Everest piep je wel anders” stond er op hun visitekaart. Ervaringen delen, uitdagingen bespreken, samen eten en samen kijken naar de beelden van een onvergetelijke tocht die 40 volwassen astmapatiënten maakten naar de Mount Everest.

De laatste dag van het kamp verraste een delegatie van 8 deelnemers van de Mount Everest beklimming de kinderen en leiding tijdens de kampen van De Luchtballon. Er waren veel overeenkomsten immers ook zij sliepen in tenten, ook zij moesten iedere dag hun medicijnen innemen, kregen aangepaste voeding, en hadden samen veel plezier maar toch was het een hele opgave het gewenste doel te bereiken. Maar toen dat er was kwam de ontlading en was het feest. Drie leden van de astma-expeditie hebben daadwerkelijk de top van de Mount Everest bereikt. Tijdens de werkelijk schitterende en indrukwekkende documentaire hielden de expeditie-gangers de kinderen geboeid in hun greep. Van het hoe neem je op zulke hoogte je medicijnen in tot hoe komt een jak aan zijn naam en is bergkristal zeldzaam, heb je lekker gegeten tot waarom ga je zo stinken tijdens zo’n lange tocht.

Uit handen van Frank Rempe van De-ice mocht André Wiltschut, directeur van De Luchtballon een cheque van € 20.000 in ontvangst nemen.
Dit geld had het expeditie-team overgehouden aan hun tocht.Binnen de groep wilde men het aan een goed doel besteden waarbij de twee aspecten ‘astma en klimmen” herkenbare elementen moesten zijn.Deze kenmerken vind je terug bij stichting De Luchtballon. Immers jaarlijks bezoeken honderden kinderen met astma de kampen voor deze doelgroep. Ook hebben de kinderen al jarenlang aangegeven dat ze graag een klimwand zouden willen zien op het terrein van De Luchtballon.zodanig dat ook zij hun op het moment dat zij dat wensen naar de top kunnen klimmen.

De-ice was zeer onder de indruk omtrent de wijze waarop de vrijwilligers van De Luchtballonomgingen met de kinderen en hun beperking. De discipline maar ook het spontane,de omgangsnormen en het vakantieplezier. “Jammer dat er vroeger geen De Luchtballon was”zei een van de dames van De-ice “Dan had ik er super graag naar toe gegaan”“Dan kom je volgend jaar toch als leiding” pareerde een pientere jeugdige deelnemer aan de kampen deze opmerking. Er is een warme band ontstaan tussen deelnemers aan de huidige kampen en De-ice. De leiding van De Luchtballon kreeg een prachtig fotoboek van De-ice die op hun beurt, vanwege de gezelligheid veel later dan gepland,  trots in een Luchtballon–shirt huiswaarts keerden.

De deelnemers aan de kampen gaan vandaag weer naar huis en als er sponsors gevonden kunnen worden voor het openluchttheater wordt aan de achterkant hiervan de stoere klimwand gerealiseerd. Om in stijl te blijven sprak André Wiltschut van De Luchtballon: “Het zo keigaaf, ja het zo “top” zijn om ook hier op De Luchtballon de top te kunnen bereiken. Het zal veel inspanning kosten maar de kinderen zijn het waard”.

Meer info omtrent De Luchtballon op www.deluchtballon.nl

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions