Actueel
     
 


Intranet login

Adembenemende Expeditie
35 mensen met astma beklimmen Mount Everest.

Zoetermeer - In 2005 vindt een unieke expeditie naar de Northcol van de Mount Everest plaats. Een groep mensen met stabiel astma zal dan de Northcol beklimmen. Doel is om te laten zien dat je ondanks astma in staat bent grote prestaties te leveren. De tocht biedt daarnaast een unieke gelegenheid om het effect van grote hoogte op astma wetenschappelijk te onderzoeken. Inmiddels zijn alle voorbereidingen gestart en hangt het succes nu af van het vinden van voldoende sponsors. Zaterdag 22 november vanaf  20.00 uur en op zondag 23 november 2003 tussen 9.00 en 12.00 uur zijn belangstellenden welkom in Outdoor Centrum Ayers Rock voor meer informatie.

Door middel van de expeditie willen wij laten zien dat iedereen in staat is tot grote prestaties. Wij stellen onszelf daarbij als voorbeeld, waarbij wij mens en maatschappij willen inspireren. Met deze insteek is de Stichting De-ice opgericht. De-ice staat voor Dutch expedition inspired by climbing Everest 2005.

Vanuit een ongetrainde situatie zijn 35 mensen met stabiel astma geselecteerd. De expeditieleden bestaan uit een doorsnee groep mannen en vrouwen met stabiel astma in de leeftijd van 20 tot 55 jaar. Zij gaan deze ultieme uitdaging aan onder begeleiding van een professioneel team van medici en ervaren bergbeklimmers. Het team van ervaren bergbeklimmers staat onder leiding van René de Bos. Hij heeft in 1990 op de top van de Mount Everest gestaan. Alle 35 deelnemers maken deel uit van werkgroepen ter voorbereiding van deze adembenemende expeditie.

Op circa 6000 meter zal medisch wetenschappelijk onderzoek worden verricht. Het onderzoek staat onder leiding van Dr. Emile Dubois en wordt wetenschappelijk ondersteund door Prof. Dr. John B. West (vooraanstaand expert op het gebied van hoogtefysiologie verbonden aan de University of California USA). De uitkomsten van het onderzoek zullen worden gepubliceerd in een internationaal medisch wetenschappelijk tijdschrift.

Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden om door middel van onze expeditie ook een bijdrage te kunnen leveren aan de lokale bevolking. Na afloop van de expeditie zullen er in Nederland lezingen gegeven worden op basis- en middelbare scholen en bij bedrijven over onze bijzondere ervaringen. Om onze doelstellingen te verwezenlijken worden sponsoren en donateurs gezocht onder bedrijfsleven en particulieren. 

Graag willen wij de media en andere geďnteresseerden uitnodigen om kennis met ons te maken op zaterdag 22 november vanaf 20.00 uur op zondag 23 november 2003 tussen 9.00 en 12.00 uur en in het outdoor centrum Ayers Rock, Buytenparklaan 14 te Zoetermeer. Hiermee kunt u meer te weten komen over deze unieke expeditie, over de voorbereidingen van de expeditie en hun deelnemers.

Voor meer informatie over de expeditie wil ik u ook verwijzen naar onze website www.de-ice.nl

Daarnaast kunt U ook telefonisch contact opnemen met:

Erwin Sengers 06-21514422
Erwinsengers@de-ice.nl ;

Dave Brill 06-19884818
Davebrill@de-ice.nl

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions