Actueel
     
 


Intranet login

Ď17 September is het zover. De expeditie naar de Noordcol van de Mount Everest door mensen met astma gaat definitief doorí. Dit was de belangrijkste boodschap van De-ice voorzitter en deelnemer Dave Brill tijdens de persconferentie van De-ice op 24 maart jl. in het kantoor van hoofdsponsor Itho. Tijdens de persconferentie waren behalve een groot aantal deelnemers en De-ice ambassadeurs Hans Breukhoven en Judith Bosch ook vertegenwoordigers van de belangrijkste sponsoren, het journaal en een filmploeg van TV Rijnmond aanwezig.


Dave Brill vertelde dat, met 28 deelnemers en vijf begeleiders, De-ice de grootste expeditie is die ooit vanuit Nederland naar de Everest is gegaan. De deelnemers zijn inmiddels al twee jaar bezig met de voorbereidingen, onder leiding van ervaren bergbeklimmers en een medisch team. Bijzonder is dat de expeditie door de deelnemers volledig zelf wordt georganiseerd, inclusief het binnenhalen van sponsorgelden. Veiligheid staan bij de expeditie voorop; reden voor de NKBV en het Astma Fonds om de expeditie auspiciŽn te verlenen. De NKBV heeft de expeditie onlangs uitgeroepen tot bergsport evenement van 2005!

De-ice longarts Tineke Renkema benadrukte dat het voor de deelnemers heel goed mogelijk is om, ondanks de astma, de Noordcol te bereiken. Alle deelnemers zijn medisch onderzocht en hebben een stabiele vorm van astma. Op grote hoogte zijn er trouwens ook veel minder prikkels die tot een astma aanval kunnen leiden.

Frank Rempe, instructeur van De-ice, sloot de persconferentie af met een fotoreeks van de trainingsweek in Davos, waar de benodigde bergsporttechnieken zijn aangeleerd en waar de deelnemers een hechte groep zijn geworden. De deelnemers zijn volgens Frank klaar om de Noordcol te beklimmen.

Wim van der Bogerd algemeen directeur van hoofdsponsor Itho, wil met sponsoring van De-ice extra aandacht voor het belang van een goed binnenhuis klimaat in relatie tot astma. Daarnaast hoopt hij ook dat de media aandacht voor De-ice zal bijdragen aan een goed klimaat in het algemeen, zodat de mooie ijswereld van de Himalaya wordt behouden.
Voor het Astma Fonds is het van belang dat mensen meer gaan bewegen en De-ice sluit daar goed bij aan, aldus Astma Fonds communicatie-manager Coen Berends.


De sfeer tijdens de bijeenkomst was ontspannen en nieuwsgierig. Na afloop van de persconferentie en de vragenronde bleven de aanwezigen nog lang napraten en werden diverse interviews gegeven, onder meer voor Knooppunt Kranenbarg op Radio 2.


Frans Pladdet, 29 maart 2005

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions