Actueel
     
 


Intranet login

Havelte in “drie stappen”

Gewapend met kaart en kompas luisteren we naar de uitleg van kenners Frans Welkamp en Bert Franssen. In groepjes gaan we op pad, om met behulp van het drie stappen systeem de juiste koers te lopen. In het kort uitgelegd: kijk op de kaart waar je staat en waar je naartoe gaat,draai de kompasring en de kompasnaald doet de rest.
Om en om loop je in de juiste richting en de overige groepsgenoten kijken met behulp van kompas of je op het juiste punt staat. Als ik vooruit ben gelopen, zie ik achter me maatje Huta hinken. Denk eerst aan een grap, maar even later peutert zuster Masja kundig een stukje dode tak uit haar been. Voor de foto dragen drie stoere vrouwen Huta en haar bepakking, de kompassen bungelen nog na om onze nek. Onze koers is snel bepaald, richting ziekenhuis!

Als we ’s avonds gaan slapen, denken we, komen onze kenners met het briljante idee om ’s nachts op pad te gaan met kaart, kompas en onze net opgedane kennis. In het diepe donkere bos ziet de wereld  er toch iets anders uit en we lopen ook glad verkeerd. Doen onze hoofdlampjes uit als Bert naar ons op zoek gaat, zodat we hem kunnen laten schrikken, maar beseffen dat we zijn kennis te hard nodig hebben.

Moe en een stuk wijzer, kruipen we in de tentjes. Kamperen met de groep geeft al Everestgevoel en ik stel me voor dat we met z’n allen op de Noord Col liggen te pitten. Nog even en dan gaan we met ons “drie-stappen-plan” heel wat “Everest-stappen” tegemoet ,

Esther Anspach

Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions