Actueel
     
 


Intranet login

Midden in de Belgische Ardennen, aan het riviertje de Ourthe, ligt het kleine dorpje Sy. Sy ligt centraal aan het lange afstands wandelpad GR 57. Dit pad loopt van Luik, in Noord-BelgiŽ, naar de bron van de Ourthe in Luxemburg. Een goede route om eens flink te trainen. In januari kom je op dit pad niemand tegenÖ

In het weekend van 22 en 23 januari waren we te gast in Sy, in het trainingscentrum van de bergsportvereniging, de Tukhut. Onze bergsportinstructeurs Frank en Frank hadden gehoopt op een dik pak sneeuw en bijbehorende kou, om de situatie op de Everest Northcol iets dichterbij te brengen. Helaas; wel veel modder maar de sneeuw was er pas toen iedereen maandagochtend in Nederland in zijn eigen bed wakker werd.

Boomwortels
In de vroege zaterdagmorgen namen we de trein van Sy naar Poulseur, om vanaf daar de 27 kilometer terug naar Sy lopend af te leggen. Het begin van de route was heuvelachtig, latere stukken waren flink steil en was het klauteren tijdens het stijgen en dalen. We liepen met tempoverschillen, variŽrend van rustig aan (4 km per uur) tot behoorlijk doorlopen (zo'n 6 km per uur). "Om je knieŽn te sparen, is het belangrijk dat je tijdens het dalen je voeten goed neerzet. Je voet met de tenen recht naar beneden, iets door je knieŽn en je gewicht niet teveel naar achteren. Goede stevige bergschoenen met profielzolen zijn noodzakelijk," aldus de uitleg onderweg van instructeur Frank.

De modder maakte het af en toe zo glad dat vasthouden aan boomwortels noodzakelijk was om heelhuids beneden te komen. We kwamen dan ook behoorlijk modderig terug bij de Tukhut.

Modder

Tukhut
Patron Michael had ons gewaarschuwd dat de kachels in de Tukhut waren uitgevallen. Frank en Frank waren dan ook zwaar teleurgesteld toen de kachel alweer gemaakt bleek en wij uitermate comfortabel in de hut ons biertje konden nuttigen. Dank aan  de Patrons Michael en zijn vrouw voor de gastvrijheid. En natuurlijk ook dank aan de NKBV voor het gebruik van de Tukhut.

Wie deze route ook eens wil lopen en wil meemaken hoe we ons thuis al voorbereiden op Everest Northcol: kijk op www.tukhut.nl. Leden van de NKBV kunnen voor zeer weinig geld slapen in de Tukhut in Sy.

Zie ook de foto impressie.
Hoofdsponsor


 
Topsponsors


 
>>  Ambassadeurs ...
 
>>  meer sponsoren ...
 
>>  Vrienden van ...
 
Samenwerking met


 
Uitgerust met


 >> 
Home
 
>> 
Contact
 
>> 
Nieuwsbrief ontvangen
 
>> 
Gastenboek
 
 
Sponsored by 2HV Solutions